Det familievennlige fjellet!
På Golsfjellet passer tur-terrenget for alle aldrer. Her er tre generasjoner på fjelltur, og som dere ser, barnevogn ingen hindring 🙂 Det som er viktig er å legge opp turen etter hvem som skal være med - man trenger ikke gå milevis for å kose seg;)
For den som ønsker litt større utfordringer er høye fjelltopper tilgjengelig bare noen mil unna. Her kan du sjekke ut UT.no sine nettsider med forslag til turer på Golsfjellet, Hemsedal og Valdres. Alt innen rekkevidde fra Bualie 🙂
Fjellvettreglene
1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.
2. Tilpass turen etter evne og forhold.
3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er.
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.
9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.
Topp 11 på Golsfjellet
Eget topptur program som passer godt for både liten og stor. Registrerer du besøk på 6 eller flere topper, er du med i trekning av mange fine premier levert av bedrifter i Gol Kommune.
De 11 toppene er:
Syningen 1031 moh.
Langhøvda 1089 moh.
Gullknapp 1092 moh.
Veslefjell 1126 moh.
Storefjelltoppen 1149 moh.
Skjenhøvda 1060 moh.
Ørterhøvda 1117 moh.
Gurisethøvda 1050 moh.
Auenhaugen 1119 moh.
Syno 1067 moh.
Nystølvarden 1296 moh
Hver topp har egen kode. Klikk på link for mer info om Topp 11 programmet og hvordan man registrerer hver topp.
God tur og lykke til!
Stolpejakt på Golsfjellet
Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.
Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.
Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart og info vil være tilgjengelig flere steder i de ulike kommunene, samt her på hjemmesiden. Hovedkart med inntegnede stolper blir i en del kommuner distribuert til alle husstander.
Slik fungerer det
1. Finn stolper
Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). I en del kommuner blir kartmappene også distribuert til alle husstander. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*, finner du alle?
*Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:
GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
BLÅ – enkel
RØD – medium
SVART – vanskelig
2. Registrer
Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller via vår nettportal, eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet. For å registre elektronisk kreves en konto. Det kan du opprette her, og det er og vil alltid være gratis!
Hvordan foregår selve registreringen? Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på denne siden (for å gjøre dette, logg inn i menyen til høyre). Så enkelt!
3. Vinn premier
Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av flotte premier fra våre samarbeidspartnere i ditt nærområde. Dine vinnersjanser øker altså med antallet reistrerte stolper. Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen. Ved manuell registrering må kartet sendes inn til påtrykt adresse.
Lurer du på noe?
Alt av innhold og funksjonalitet er tilgjengelig etter du har registrert deg. For å laste ned kart og registrere stolper må du være innlogget.
Er det noe du ellers lurer på, kan du finne mange svar på hjelpsiden vår. www.stolpejakt.no
Siste kommentarer